2000
Η Πρώτη Γενιά
Ολοκληρώνεται η δημιουργία του Boutique οινοποιείου από τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη στην Κερασιά Nέας Μηχανιώνας, σε χαμηλό υψόμετρο, σε μια περιοχή παραδοσιακά αμπελουργική, με μικρόκλιμα που υποστηρίζει τη καλλιέργεια ξερικών αμπελώνων και την παραγωγή υψηλής ποιότητας οινοποιήσιμων σταφυλιών.
Ανάμεσα σε ιδιωτικούς αμπελώνες 15 στρεμμάτων ο Παναγιώτης ξεκινάει τη παραγωγή εμφιαλωμένων κρασιών από τις ποικιλίες Merlot Ξινόμαύρο Cabernet.
Επέκταση και Καινοτομία
Έπειτα γίνονται νέες φυτεύσεις σε Ασύρτικο και αναπτύσσονται συνεργασίες με τοπικούς αμπελουργούς για την αγορά σταφυλιών και την οινοποίηση τους με τις ποιό σύγχρονες μεθόδους, με έμφαση στην καινοτομία και τον συνεχή πειραματισμό
Αναπτύσσονται ετικέτες σε ποικιλιακές συνθέσεις όπως το
• Κτήμα Παναγιωτίδη (Merlot – Ξινομαυρο)
• Ληθηνόη (Merlot – Cabernet – Ξινομαυρο)
αλλά και μονοποικιλιακές όπως το
• Ληθηνόη (Ασύρτικο)
2018
Η Νέα γενιά
Ο Αντώνης Παναγιωτίδης ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην τεχνολογία γεωπονίας με κατεύθυνσή διοίκηση επιχειρήσεων, λαμβάνει την σκυτάλη από τον πατέρα του που με περισσή αγάπη και μεράκι ξεκίνησε την οινοποιητική μονάδα
Ο Αντώνης δημιούργησε το 2018 δυο ετικέτες free run με γνώμονα τη δημιουργία κρασιών από το ανώτερο ποιοτικά τμήμα του γλεύκους χωρίς χρήση πιεστηρίου
• Ελεύθερη ροή Ξινομαυρο 100%
• Ελεύθερη ροή Ασύρτικο 100%
2024
Smoky Donkey
Το 2024 η ανάγκη για δημιουργία, η ορμή και η ζέση προς την καινοτομία, οδήγησαν στη γέννηση του Smoky Donkey. Ξινόμαυρο 100%, μιας ωραιότατης εκδοχής καπνιστού ξινόμαυρου σε funky και funny διάσταση